Een wederzien in Australië (1888)

Sophie Wörishöffer is als Sophie Andressen geboren en heeft zeer veel pseudoniemen gebruikt. Deze Duitse schrijftster heeft met name spannende jongensboeken geschreven. Deze verhalen spelen zich veelal in het, voor die tijd, verre buitenland af.

In dit verhaal komt de jonge Anton op een schip naar Australië terecht en verhaalt over de gevangen die door Engeland naar Australië zijn verbannen om daar een kolonie te starten.

De oorlogsschepen welke voor het vervoer der gevangenen zijn bestemd, hebben personeel noodig; er is gebrek aan scheepsjongens, aan matrozen en keukenbedienden, kortom aan de noodige bemanning van allerlei graden. Daarom wordt voor het vertrek eene werving ondernomen, dat heet, een officier en tien of twaalf soldaten bezoeken de herbergen bij de haven, noodigen de aanwezige zeelieden tot drinken uit, en geven ook wel een geschenk ik geld; in elk geval nemen zij de gepresten in hun midden en brengen die snel aan boord, waar men allen gevangen houdt, totdat het schip de haven verlaten heeft.

 

 

 

Titel: Een wederzien in Australië
Auteur: Sophie Wörrishöffer
Jaar uitgave: 1888
Uitgever: G.B. van Goor zonen (Gouda)

 

 

 

 

 

Dit boekje heeft een handgeschreven tekst op het schutblad:
van mevrouw Tine
september 1888
J.W. Arriens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *