Levensschetsen van jeugdige christenen

Titel: Levensschetsen van jeugdige christenen

Auteur: P. Duijs

Jaar uitgave: 185x

Uitgever: J.D. Sybrandi (Amsterdam)

Dit boekje bevat een aantal korte verhalen van jeudige christenen. Zo is er o.a. het verhaal van ‘een meisje dat als vrouw de vriendin der gevangenen werd’ en ‘een jeugdig nederlander die een groot man is geworden’. Dit laatste verhaal gaat over Erasmus.
Het begin van dit verhaal:

Den 27sten October 1467 werd te Rotterdam een kind geboren, dat naar zijn vader Gerrit Gerritszoon werd genaamd en later onder den naam van Desiderius Erasmus beroemd is geworden. Toen dit kind geboren werd zwierf zij vader, Gerrit Elias, die zijn vrouw Elizabeth genaamd, had verlaten, in vreemde landen rond, zoodat de zorg voor de kindschheid van den kleinen Gerrit geheel aan de moeder was overgelaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *