Hendrik van Eichenfels (1899)

 

Johann Christoph Friedrich von Schmid was een Rooms Katholieke priester en gold als één van de meest productieve kinderboeken schrijvers van zijn tijd. Veel van zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald.


 

Dit boekje bevat naast het verhaal van Hendrik van Eichenfels ook de verhalen ‘de twee broeders’ en ‘de tuin’. Dit laatste verhaal bevat een aantal kleine hoofdstukjes over verschillende bloemen. Hieronder een klein stukje uit ‘het vergeet-mij-nietje’.

 

 

 

 

‘Dan zal ik u iemand noemen,’ sprak haar moeder, ‘aan wien dit bloempje u moet doen denken, namelijk aan Hem, die het heeft geschapen. Elke bloem in den tuin herinnert ons aan hareven en onzen Schepper.’
Ja, ieder bloempje, dat gij ziet,
Zegt u, vergeet Gods liefde niet.

 

 

 

 

Titel: Hendrik van Eichenfels
Auteur: C. Schmid
Jaar uitgave: 1899
Uitgever: A.W. Sythoff (Amsterdam)

 

 

 

 

 

Dit boekje bevat een handgeschreven tekst op de voorpagina
1899, 2e prijs voor trouw bezoek der herhalingscholen toegekend aan C. Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *